Svet
14894 ogledov

Poimenovali prvi žrtvi strmoglavljenja

Letalska nesreča v Rusiji Epa
Znane so zadnje besede pilota nesrečnega letala. 29-letna stevaredesa in 34-letni kopilot sta prvi dve poimenovani žrtvi današnjega strmoglavljenja letala pri Moskvi.

Na nesrečnem letalu, ki je strmoglavil le nekaj minut po svojem vzletu, sta življenje izgubila tudi 29-letna stevaredesa Anastasija Slavinskaja in 34-letni kopilot Sergej Gamberan. Kot poročajo agencije, je bil na letalu tudi otrok in še dva najstnika. Kot je znano, nihče izmed 71 potnikov in članov posadke strmoglavljenja ni preživel.

Gazeta.ru poroča, da je pilot letala kontrolorje obvestil o tehničnih težavah in prosil za hiter pristanek. "Prosim za odobritev prisilnega pristanka," so bile zadnje besede pilota.

Letalska nesreča v Rusiji Tragedija Svet Pobirajo dele teles, med žrtvami otrok

Vzrok nesreče še ni znan. Po podatkih ministrstva bi lahko šlo za slabe vremenske razmere, preiskujejo tudi možnost človeške napake in tehničnih pomanjkljivosti. Tožilstvo je sprožilo preiskavo proti letalski družbi. Eno od črnih skrinjic so že našli. Terorizem kot možni vzrok strmoglavljenja so preiskovalci že izključili.

Letalska nesreča v Rusiji Tragedija Svet Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.