Svet
14 ogledov

Pojasnjena smrt hrvaške političarke

Martina Duras Pauletić Pixsell
Mlada političarka iz Pulja ni bila žrtev kaznivega dejanja, je v preiskavi ugotovila hrvaška policija.

Martina Duras Pauletić, članica IDS (Istarski demokratski sabor) in svetovalka puljskega župana Borisa Miletića, ki so jo 10. junija našli mrtvo v stanovanju na ulici Sisplac v Pulju, je umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom, so izsledki policijske preiskave v sodelovanju z državnim pravobranilstvom v Pulju.

Tako so izključili sume, da je šlo za umor ali katero drugo kaznivo dejanje, povezano z drogami ali nasiljem, v primeru mlade članice IDS, katere smrt je sprožila plaz špekulacij o povezanosti istrskega političnega vrha z uživanjem opiatov.

Storila je samomor

Ob proučitvi vseh okoliščin nesrečnega dogodka, vključno s pogovori z vsemi iz delovnega in zasebnega okolja umrle, je policija ugotovila, da je mlada političarka storila samomor, tako da je v stanovanju odprla plin na plinskem štedilniku in ga vdihovala do smrtonosne količine, s katero se je zastrupila.

Kot so policijsko poročilo povzeli hrvaški mediji, je istega dne, ko so jo našli mrtvo v stanovanju, patologinja splošne bolnišnice v Pulju ob pregledu telesa našla sledi, značilne za zastrupitev z ogljikovim monoksidom, ob obdukciji pa so prav tako ugotovili, da je smrt nastopila zaradi zastrupitve s tem plinom.

Preverili inštalacijo in ventilacijo

Med pregledom kraja je bilo čutiti vonj po plinu, zato so poklicali strokovnjake centra za forenzične raziskave iz Zagreba, da bi preverili, ali je razlog za uhajanje neustrezna inštalacija. Tako so kot vzrok smrti izključili možnost tehnične okvare in puščanja plina.

Prav tako so opravili pregled dimnika in ventilacijskih odprtin, v stanovanju pa so opravili potrebne meritve za določanje koncentracije ogljikovega monoksida. Prav tako so preverili sestavo mestnega plina in ugotovili, da vsebuje 15 odstotkov ogljikovega monoksida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.