Svet
17 ogledov

Pokazali odprto krsto Kima Džong Ila

Kim Jong Il
1/3
Reuters
Severnokorejski državni mediji so ob smrti voditelja Kima Džong Ila danes prikazali posnetke vrste žalujočih, vključno z naslednikom Kimom Džong Unom, ki hodijo mimo odprte krste, v kateri leži Kim Džong Il.

Krsto Kima Džong Ila, ki je umrl v soboto zaradi srčne kapi, obdaja cvetje, pripadnika častne straže pa bdita nad truplom dolgoletnega severnokorejskega voditelja.

Po vsej državi so zastave na vseh vojaških objektih, tovarnah, podjetjih in javnih ustanovah obešene na pol droga. Ulice prestolnice Pjongjang so mirne, se pa zbira na tisoče ljudi, da bi se še zadnjič poklonili Kimu.

Severnokorejska vojska pa je po objavi smrti Kima Džong Ila prekinila zimske vojaške vaje, tako da so se nekatere enote že vrnile v vojašnice in vojaške baze. Po navedbah južnokorejskih virov so vse severnokorejske vojaške enote povečale stopnjo pripravljenosti, doslej pa ni bilo zaznati nobenih izrednih akcij ali izzivanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.