Svet
2849 ogledov

Pokojnine gor za 5, plače za 10 odstotkov

Ana Brnabić Profimedia
Spremembe bodo stopile v veljavo s 1. januarjem.

Srbska premierka Ana Brnabić je po 100 dneh nove vlade napovedala dvig pokojnin in plač v javnem sektorju. Gre za izdatke, ki so bili leta 2014 v okviru varčevalnih ukrepov zamrznjeni.

Rezultati stroge fiskalne politike so sicer "impresivni", toda breme reformnih ukrepov so nosili ravno upokojenci. Zato bodo v prihodnjih mesecih deležni tudi enkratne pomoči v višini 5000 dinarjev, kar je okoli 42 evrov, je Brnabićeva danes dejala v Kruševcu, kjer je z ministri predstavljala rezultate dosedanjega dela vlade.

S 1. januarjem pa se bodo za pet odstotkov trajno zvišale vse pokojnine v Srbiji. Medtem lahko v vojski, policiji, šolstvu, zdravstvu in pravosodju pričakujejo za desetino višje plače, uslužbenci v javni upravi pa za pet odstotkov, navedbe vlade povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Brnabićeva je vodenje srbske vlade prevzela 29. junija na predlog dotedanjega premierja Aleksandra Vučića , ki je bil izvoljen za predsednika države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ginko 10:47 16.oktober 2017.

    V slovenskem komunizmu gredo pokojnine samo dol. Dobro spet murgle nateg...jo narod da je po anketi SD na prvem mestu. No, niso dodali za mafijska posla komunistov.

Sorodne novice