Svet
13 ogledov

Pokojnine mrtvecem

Žurnal24 main
Na Japonskem naj bi živelo 234.354 stoletnikov, ki pa jih ni mogoče najti. Večinoma gre za že umrle, ki pa jim država še vedno izplačuje pokojnine. Podobnem primer kot pred tedni v Grčiji.

Iskanje je sprožil julijski dogodek, ko so predstavniki tokijskih mestnih oblasti nameravali za rojstni dan čestitati najstarejšem občanu. Dopolnil naj bi 111 let. Namesto slavljenca so v stanovanju našli mumificirano telo, poleg njega pa časopis iz leta 1978. Moški bi tako lahko bil mrtev že 32 let, v vsem tem času pa so njegovo pokojnino dvigovali njegovi sorodniki.

Med iskanimi je celo 884 ljudi, ki so starejši od 150 let. Med pogrešanimi stoletniki pa so celo takšni, za katere se domneva, da so umrli med drugo svetovno vojno.

 

Oblasti so sprožile veliko akcijo iskanja; sredi avgusta so že podale uraden podatek, da na Japonskem iščejo 200 pogrešanih ljudi, ki so starejši od sto let, podatkov o smrti pa ni. Ministrstvo za pravosodje je zahtevo poslalo na občine, ki naj bi izhajajoč iz podatkov v matičnih knjigah preverile, ali njihovi stoletniki zares živijo.

Prejšnji teden pa je javnost šokirala informacija, da po podatkih v matičnih knjigah na Japonskem živi 234.354 stoletnikov, ki jih ni mogoče najti. V nekaj tisoč primerih so že dokazali, da so smrt svojca skrivali sorodniki, da bi tako lahko še naprej prejemali njegovo pokojnino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.