Svet
25 ogledov

Pokopala brata in odkrila sinov grob

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Francozinja je na pogrebu svojega brata odkrila, da je le nekaj metrov stran pokopan njen 42-letni sin. Od oblasti zahteva pojasnila, ker jo nihče ni obvestil o sinovi smrti.

Družina je po poročanju časnika La Voix du Nord iz mesta Lille, ki je od Pariza oddaljeno okoli 220 kilometrov, potem, ko je zapuščala pogreb na enem izmed nagrobnikov videla ime in letnico rojstva sina Josiane. Grob sicer stoji na delu pokopališča, ki je namenjen revnim prebivalcem.

"Čez dve ali tri sekunde smo začeli vsi kričati," je dejal oče pokopanega sina Elie Langlet za časnik La Voix du Nord. "Josiane (mati) se je sesedla. Pokopala je svojega brata in blizu njegovega groba našla pokopanega sina. To je nepredstavljivo," je dejal.

Lokalne oblasti so očetu kasneje potrdile, da je Olivier 5. julija umrl naravne smrti. Josiane pa je dejala, da je pred pogrebom želela priti v stik s sinom, saj ga je želela povabiti na pogreb strica. Ker pa se ni javil, je domnevala, da se ji zaradi spora, ki sta ga imela nekaj dni pred njegovo smrtjo, ni hotel oglasiti.

"Nekdo ni opravil svojega dela," je dejala za televizijsko postajo I-Tele. "Zahtevam pojasnila," je pozvala oblasti in dodala, da je danes v času moderne tehnologije nepredstavljivo, da jo nihče ni obvestil o smrti sina.

Sinov pogrebnik je za časnik ob tem povedal, da ni nič nenavadno, da o smrti ne obvestijo sorodnikov, če pri njem ne najdejo kontaktnih podatkov o sorodnikih ali prijateljih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.