Svet
7 ogledov

Pokopali še drugega napadalca na Charlie Hebdo

Osumljenca za teroristični napad v Parizu EPA
Francoske oblasti so ponoči pokopale še drugega napadalca na francoski starični tednik pred dvema tednoma. Pokopali so ga v neoznačen grob.

Na skrivaj in ob poostreni varnosti so ga pokopali v domačem kraju, pariškem predmestu Gennevilliers, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Njegovega brata so pokopali že v petek v mestu Reims. Čeprav je tamkajšnji župan temu nasprotoval, je na pogreb zaradi zakonodaje vendarle moral pristati.

Brata sta pred enajstimi dnevi ubila deset novinarjev in dva policista, dva dneva kasneje so ju pokončali policisti. Oba so pokopali v neoznačene grobove, francoske oblasti se namreč bojijo, da bi postala neke vrste svetišče za islamiste.

Iz urada župana Gennervilliersa so sporočili, da se pogreba Cherifa Kouachija ni udeležil nihče od sorodnikov.

Po napadu so francoske oblasti na ulice mest poslale skoraj 15 tisoč dodatnih policistov. Vojska za varnost skrbi tudi v sosednji Belgiji, kjer so varnostne sile v četrtek preprečile nov teroristični napad.

Komentarjev 1
  • kapibara 13:39 18.januar 2015.

    Pokopali na državne stroške, najprej jim oa še štalo naredu in stroške- davki- užaloščenih družin.. večja korist bi bila, da ju bi dali v medicinske namene....