Svet
21 ogledov

"Pokopljite me ob mami"

Kwasny Facebook
Oče hudo bolnega dečka Filipa Kwasnya je zbiral sredstva preko Crowdfundinga, da bi lahko svojemu sinu uresničil njegovo zadnjo željo.

Sedemletni Filip Kwasny je na hudo bolan deček, ki svoje zadnje dneve preživlja v bolnišnici v Angliji. Od drugega leta se bori z raznimi boleznimi, nedavno pa se je rak razširil in prevzel njegovo malo telo. Filip sedaj pravi, da si želi le še eno stvar - da bi bil pokopan ob grobu svoje matere na Poljskem, ki bi lahko z neba skrbela zanj. 

Zgodba, ki jo je objavil britanski Daily Mail, se je hitro razširila po socialnih omrežjih. Mnogi bi mu radi pomagali, a zdravniki pravijo, da po dolgih terapijah in operacijah ne morejo več veliko storiti.

 
Trenutno v bolnišnici skrbijo predvsem, da mu čimbolj olajšajo bolečine in trpljenje ter izpolnijo drobne želje. A deček, piše britanski časnik, si želi le eno - da bi bil spet s svojo mamo. 

V londonski bolnišnici je nastanjen, odkar so mu lansko leto diagnosticirali levkemijo. Nobena terapija ni pomagala in rak se je hitro širil po telesu. 

Njegov oče Piotr Kwasny (40) je zbral potreben denar, da bi sinu izpolnil zadnjo željo. "Pravi, da sem jaz njegov angel na zemlji, mama pa na nebu," je za medije povedal oče. "Ne vem, koliko se spominja mame, ki je umrla, ko je bil še zelo majhen. Bili pa smo na njenem grobu in govoril je z njo."


Dodal je, da gre za zelo stresno in grozno obdobje za njegovo družino. "Nikoli nisem pomislil, da bom moral pokopati svojega otroka," je dejal. "Moralo bi biti obratno."

Povedal je, da zdravniki ne vedo, koliko življenja mu je še ostalo. "Njegova mama Agnieszka je umrla za rakom leta 2011," je še dejal. "Pokopana je v kraju Wadowice na Poljskem. Tam sva se tudi poročila."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.