Svet
18 ogledov

Pol pedofilskih fotografij prispevajo starši

43-letnik je najstnico je prisilil, da se je slekla, nakar jo je posilil. Žurnal24 main
Na določenih pedofilskih spletnih straneh je več kot pol fotografij ukradenih s spletnih profilov staršev, ki objavljajo slike svojih družin, je opozoril avstralski komisar za elektronsko varnost otrok Alastair MacGibbon.

Ekipa preiskovalcev zlorab otrok je odkrila na desetine milijonov fotografij otrok, na katerih ni nič nevsakdanjega: otroci plavajo, se ukvarjajo s športom ali delajo domačo nalogo. 

"Fotografije niso zloraba, za seksualne objekte otroke naredijo komentarji," je Alastair MacGibbon dejal za Sydney Morning Herald in opozoril, da se staršem niti ne sanja, kako lahko je take fotografije, ki dokumentirajo vsako minuto otrokovega življenja, naložiti s spleta, kdo drug pa jih bo mogoče uporabil za namen, ki jim ne bo niti najmanj všeč. 

Strokovnjakinja za varnost na spletu Susan McLean je dejala, da so imele nekatere vsebine, ki so jih sneli s popularnih omrežij kot so Faceboo ali Instagram, v desetih dneh po objavi več kot 1,7 milijona ogleda. Fotografije pedofili pogosto uredijo v tematike kot so otroci v šoli, fantje se igrajo v reki ali gimnastika ter jih opremijo s komentarji s seksualno vsebino. 

Vire nekateri tudi lepo navedejo

Mnogi celo jasno navedejo, da so fotografije dobili na družabnih omrežjih, če še dodala McLeanova. 

Preiskovalec v komisariatu je dejal, da so na eni od pedofilskih spletnih strani odkrili 45 milijonov fotografij, pol od njih je izviralo z družabnih omrežij. 

Čeprav lahko uporabniki omejijo, kdo lahko vidi fotografije, ki so objavljene na primer na Facebooku, večina staršev (za razliko od otrok) teh nastavitev na pozna, je še dodala McLeanova.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:07 02.oktober 2015.

    Če bi šlo za muslimane bi takoj padal komentarji kot da so vsi muslimani taki. Ko gre pa o starših pa začuda noben ne jamra kak so vsi starši taki in kak bi bilo treba starševstvo prepovedat in izgnat iz ...prikaži več države. Zanimivo ane?