Svet
9 ogledov

Policija bi demonstrante zaslepila

Nemiri v Londonu EPA
Britanska policija za boj proti nasilnim demonstrantom preizkuša posebni laserski sistem, ki bi protestnike začasno zaslepi.

Poletni nemiri na obrobjih Londona, v katerih so množice plenile trgovine in domove, terjali pa so tudi več smrtnih žrtev, so bili za policijo nočna mora, saj se jim ni uspelo zoperstaviti nasilnim množicam.

Policija sedaj preizkuša posebni ročni laserski sistem, ki lahko tarči do 500 metrov daleč ustvari "zid" luči v velikosti do treh kvadratnih metrov. Tarča, ki gleda neposredno v žarek, se počuti oslepljena podobno, kot da bi zrla v sonce, zato je prisiljena odmakniti pogled.

"Če nečesa ne vidiš, tega ne moreč napasti," pravi Paul Kerr iz družbe Photonic Security Systems, ki razvija ročno orožje. Podjetje namerava sistem, vreden preko 30.000 evrov, ponuditi tudi ladijskim družbam v boju proti piratom. Podobno lasersko orožje sicer že uporabljajo nekatere enote ISAF-a v Afganistanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.