Svet
10 ogledov

Policija namenoma požgala morilčevo hišo?

Christopher Dorner Reuters
Policija pravi, da ni namenoma požgala hiše svojega nekdanjega kolega Christopherja Dornerja. Posneti pogovor med policisti govori drugo zgodbo.

Christopher Dorner | Avtor: Reuters Reuters
Nekdanji policist Christopher Dorner, ki ga je več dni lovila losangeleška policija, je umrl v koči, ki je pogorela do tal. Njegovo truplo je popolnoma zoglenelo, zato oblasti še vedno čakajo na poročilo patologa, ki mora potrditi identiteto mrtvega. Tudi vzrok smrti še ni znan.

Pod drobnogledom je sedaj delo policije, ki je zakrivila požar. "Požara nismo sprožili namenoma,“ je povedal šerif John McMahon in razložil, da je ta izbruhnil zaradi uporabe solzivca in drugih vnetljivih plinov. McMahon pravi, da policisti z besedo „burners (požigalci)“ označujejo uporabo plinov, ki povzročajo visoke temperature.

"Dorner je sam kriv. Niso imeli veliko opcij,“ pa je časniku La Times povedal vir. Ameriški mediji so sicer objavili posnetek pogovora med policisti. Eden naj bi izjavil: "Požgite to prekleto hišo!“

Dorner je sestavil seznam ljudi, ki jih je nameraval iz maščevanja ubiti. Svoj morilski pohod, med katerim je ubil štiri osebe, je začel, ker so ga odpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.