Svet
11 ogledov

Policija odkrila skrivališče toaletnega papirja

toaletni papir Shutterstock
Videti je bilo kot običajna policijska akcija: anonimni namig policiji, vdor v skrivališče in zmagoslaven tvit notranjega ministrstva. Vendar je bil izkupiček vse prej kot običajen - kup toaletnega papirja.

Venezuelska policija je sporočila, da je v "skrivnem skladišču" v delavski četrti Antimano zahodno od Caracasa odkrila 2450 paketov toaletnega papirja. Zasegla je tudi 7000 litrov sadnega soka in 400 paketov plenic. Policija je uvedla preiskavo, od kod je prišlo blago in komu je bilo namenjeno.

Venezuela je bogata z nafto, a se sooča z občasnim pomanjkanjem vrste izdelkov široke potrošnje. Med najbolj iskanimi so poleg toaletnega papirja še zobna pasta, milo, plenice in higienski vložki.
K pomanjkanju teh izdelkov prispevajo tudi državni nadzor cen in birokratske ovire, zaradi katerih uvozniki težko pridejo do konvertibilne valute, ki jo potrebujejo za nakup dobrin.

Vlada novega predsednika Nicolasa Madura je ta mesec sporočila, da bo uvozila 50 milijonov rolic toaletnega papirja, parlament pa je odobril 80 milijonov dolarjev kredita za uvoz omenjenih petih izdelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.