Svet
11 ogledov

Policija po desetih letih našla krivca

Napačna smer Hrvaška Pixsell
Deset let po tragični nesreči, v kateri sta umrli dve sestri, je policija našla človeka, ki je odgovoren za njuno smrt.

Pred desetimi leti, 15. decembra 2006, se je na avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli 22-letna Višnja in 18-letna Gordana Filipović. Dekleti sta bili skupaj s tremi prijatelji v Toyoti Yaris, s katero so bili na poti v Zagreb. Ko so v nekem trenutku na avtocesti zapeljali na prehitevalni pas, da bi prehiteli tovornjak, jim je nasproti pripeljal voznik v Renault Cliu, ki je vozil v nasprotno smer.

Voznica, 22-letna Višnja, se je poskusila izogniti čelnemu trčenju in je hitro zavila desno. Vozilo se je večkrat prevrnilo, njena mlajša sestra je med prevračanjem padla iz vozila. Sestri sta umrli, medtem ko so bili preostali trije potniki lažje ranjeni. Voznik, ki je vozil v nasprotno smer, je odpeljal in za njim so se izgubile vse sledi.

Starša pokojnih deklet sta deset let iskala odgovor na vprašanje, kdo je odgovoren za nesrečo. Po desetih let jih je policija obvestila, da so prijeli voznika, ki je povzročil nesrečo. Tekom preiskave naj bi izprašali 600 lastnikov Cliev, nekateri naj bi celo opravili testiranje s poligrafom. 46-letni osumljenec naj bi prav na poligrafu priznal, da je odgovoren za nesrečo, piše vecernji.hr. Na zaslišanju pred sodnikom se je branil z molkom. Voznik je Clia, ki je bil udeležen v nesreči kasneje prodal, vozilo pa je do zdaj zamenjalo tri lastnike, so še sporočili policisti.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:47 18.december 2016.

    Piše tudi , da je bil lokalec , ki zanalašč peljal po nasprotni strani AC , ker mu je bil ta del bližje domu , izvoz je imel bljižje domu. Gre pa verjetno , za zadnji poiskus razvozlanja nesreče , ...prikaži več pred zastaranjem , kjer pa so uporabili že najnoveša tehniko prepoznavanja detaljev s slik kamer , ki so ga takrat posnele.

  • jozicamurn 11:11 18.december 2016.

    Samo da ga je dobila roka pravice to je važno.

  • Papaja Popi 08:52 18.december 2016.

    Zasluga gre Hrvatom.