Svet
7 ogledov

Policija potrdila: Požar je bil podtaknjen

Gasilec EPA
Zgorel je še nenaseljen dom za begunce.

V Altenfeldnu v Zgornji Avstriji je v ponoči pogorel še nenaseljen dom za begunce. Gmotno škodo so ocenili na 300.000 evrov. Predvideno je bilo, da se bo v dom vselilo 48 oseb. Policija je popoldan potrdila, da je bil požar podtaknjen.

Kot je pojasnila policija, so na zunanji strani lesene stavbe našli dva žarišči požara. Policijski psi sicer niso našli sledov sredstev, s katerimi bi lahko pospešili širjenje požara. Prav tako je policija še brez sledi za morebitnim storilcem ali storilci.

Gasilo več kot 100 gasilcev

Pri gašenju požara je sodelovalo okoli 100 do 120 gasilcev. Dom je postavil avstrijski Rdeči križ, kjer so napovedali, da bodo v požaru v celoti uničeno stavbo ponovno zgradili. Še dan pred požarom je gradbeno podjetje opravljajo dela v stavbi.

Tiskovni predstavnik Rdečega križa Stefan Neubauer je dejal, da niso prejeli nobenih groženj v zvezi z gradnjo doma. Predsednik avstrijske Rdečega križa Walter Aichinger je v odzivu na novico, da je bil požar podtaknjen, izrazil pretresenost in hkrati napovedal, da bo Rdeči križ še naprej pomagal pomoči potrebnim. Pogovori o gradnji novega doma naj bi stekli že v prihodnjih dneh.

"Kaj takega ni sprejemljivo"

Politiki na deželni ravni, med njimi tudi svobodnjaki, so prav tako izrazili pretresenost nad dejstvom, da je bil požar v še nenaseljenem domu za begunce podtaknjen. Vodja svobodnjakov v Zgornji Avstriji in namestnik deželnega glavarja Manfred Haimbuchner je poudaril, da v demokraciji kaj takega ni sprejemljivo.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.