Svet
140819 ogledov

Policija prijela 28-letnega požigalca

požar 24sata
Utemeljeno ga sumijo, da je povzročil tri požare.

Hrvaška policija je prijela 28-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo, da je v začetku meseca namerno izzval tri požare v Novi Mokošici, naselju na območju Dubrovnika. 

Zoper njega so spisali obtožnico zaradi povzročitve nevarnosti za življenje in lastnino ter ga poslali v pripor, je potrdila hrvaška policija. 

Na Hrvaškem medtem še naprej divja več požarov. Eden izmed hujših pustoši pri naselju Polača v občini Knin, kjer je pri gašenju eden od gasilcev utrpel poškodbo glave. Požar v občini Dubrovačko primorje, ki se je sinoči ob močnem vetru razširil proti naselju Slano in ogrožal hiše, so gasilci v jutranjih urah uspeli zajeziti.

Gasilcem je uspelo zajeziti tudi požar na hribu Napravić severozahodno od Dubrovnika. "Zaradi velikega truda gasilcev ni ogrožena niti ena hiša," je dejal županijski gasilski poveljnik Stjepan Simović in dodal, da bodo območje sanirali in nadzirali požar, saj ponekod na vrhu hriba še vedno gori. Hkrati je dodal, da je dež sinoči padal povsod, samo v Slanu ne in opozoril, da se vremenske razmere nenehno spreminjajo.

Na intervenciji je sodelovalo okoli sto gasilcev s 24 vozili. Poleg kopenskih sil so požar gasila še štiri gasilska letala, in sicer trije kanaderji in en zračni traktor, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V Šibensko-kninski županiji je v petek izbruhnil še en požar na območju naselij Đevrsko in Varivode, ki ga je gasilo 23 gasilcev in zračni traktor, a so ga proti večeru že pogasili. V petek je prav tako zagorelo v naravnem parku Kopački rit na skrajnem vzhodu Hrvaške, požar pa so danes že pogasili v jutranjih urah. Gorela je trava, nizko rastlinje in gozd, na intervenciji pa je sodelovalo 82 gasilcev s 25 gasilskimi vozili.

GARS Kranj, gašenje požara, helikopter Slovenske vojske RADOVLJICA Gorenjska Krivec za požare je tovorni vlak Železnica, most velika investicija Svet Pozabite Pelješac! Tu je nov hrvaški mega projekt

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 13
 • Marjan Podlogar 11:51 14.avgust 2022.

  Pa pri nas, so našli že kakšnega. Hrvati nas tudi na temu področju prehitevajo.

 • Avatar karjola
  karjola 08:55 14.avgust 2022.

  Kaj unga ki je požigal na krasu so že našli?

 • pofukanavlada22 08:00 14.avgust 2022.

  zmanipulirane ovce!!! to so se države zmenile da delajo požare da uničujejo rodovitno zemljo..... to je nova taktika ker se kmeje protestirajo.... pol pa da ljudje se opravičujem OVCE bojo mirno spale samo spišejo novico kako so kao enega prijeli ...prikaži več in vsi boste veseli in pripravljeni na nove požare!!