Svet
22 ogledov

Policija razgnala demonstrante

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Med vdorom varnostnih sil na osrednji trg v prestolnici Manama umrlo najmanj šest ljudi.

Bahrajnska policija je danes vdrla na osrednji trg v prestolnici Manama in začela s solzivcem razganjati protivladne demonstrante, ki tam taborijo že mesec dni in zahtevajo politične reforme. Pri tem so umrli najmanj trije protestniki in trije policisti. Po poročanju tujih agencij je zagorelo več šotorov, ki so jih postavili demonstranti.

Do spopadov med policijo in pretežno šiitskimi demonstranti je prišlo že v nedeljo, ko so po neuspešnih poskusih policije, da bi jih pregnala, postavili barikade na cesti, ki pelje v predel mesta, kjer stojijo finančne ustanove.

Bahrajnski kralj Hamad je v torek razglasil izredne razmere, potem ko sta v spopadih med policijo in demonstranti umrla dva človeka, več sto pa je bilo ranjenih. Dan prej je bahrajnskim silam na pomoč prišlo tudi okoli tisoč savdskih vojakov, ki naj bi skrbeli za varovanje vladnih stavb. Protestniki so takrat dejali, da bodo tovrstno dejanje razumeli kot vojno napoved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.