Svet
18 ogledov

Policija v vzmetnici našla slabih 20 tisoč evrov

postelja denar Twitter/DMAnews1
Med preiskavo stanovanja so policisti naleteli na pravi mali trezor v vzmetnici.

Urad ameriškega tožilca iz Massachusettsa je objavil zanimivo fotografijo najdbe policistov med preiskavo. V enem od stanovanj so v vzmetnici našli skritih 20 tisoč dolarjev (18.500 evrov). 

Preiskovalci menijo, da je osumljenec do denarja prišel s sodelovanjem v prevari, tako imenovani piramidni shemi.  V prevaro naj bi bilo vključeno podjetje TelexFree, ki naj bi svojim uporabnikom zagotavljal internetne storitve. Podjetje je rekrutiralo več tisoč promotorjev, ki so na spletu objavljali oglase za podjetje. Preden so se vključili, so morali kupiti del podjetja. TelexFree naj bi jih tako kompenziral, dokler bi na spletu objavljali oglase za določene storitve podjetja. 

Lastnika stanovanja, v katerem so našli omenjeni denar, so aretirali in obtožili zaradi sodelovanja pri pranju denarja. 

 

 

Photo of $20M seized in box spring following arrest of Brazilian national in scheme to launder proceeds of TelexFree https://t.co/ulmFXtI9mr pic.twitter.com/0MTHxjaVZL

— U.S. Attorney MA (@DMAnews1) January 23, 2017
Komentarjev 3
  • Ferluci 08:17 26.januar 2017.

    Prevaja iz twitterja, zato je vse površno. Dejansko so našli pri Brazilcu, osumljenem pranja denarja POD žimnico in ne v žimnici....

  • Ferluci 08:11 26.januar 2017.

    http://www.businessinsider.com/police-found-20-million-hidden-under-a-mattress-in-boston-2017-1Milijonov, ne tisočakov. Bistvena razlika.