Svet
6 ogledov

Policija ve, kje je Assange

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Julian Assange se skriva v Veliki Britaniji. Policija naj bi vedela, kje je njegovo bivališče.

Policija se za zdaj z aretacijo Juliana Assanga, ki jo nalaga mednarodni nalog, obotavlja, piše londonski Independent. Citirajo policijske vire, ki pravijo, da jim je poznano, kje se Assange nahaja. Imeli naj bi tudi številko njegovega telefona.

Za Assangom je tiralico izdal Interpol, vendar aretacije še ni odobrila britanska agencija za visoko organizirani kriminal. Čakali naj bi dodatna pojasnila švedskega tožilstva, ki je izdalo nalog za aretacijo. Kot piše londonski Times, naj bi šlo za formalno napako.

Švedska je to napako že priznala in hkrati napovedala, da že pripravljajo nov nalog za aretacijo. Tožilka Marianne Ny je povedala, da ta novi nalog poleg domnevnega posilstva vsebuje še dodatne sume storitve kaznivih dejanj.

Medtem pa je švedski odvetnik Juliana Assanga že napovedal, da bodo – v primeru aretacije – nasprotovali njegovi izročitvi Švedski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.