Svet
9 ogledov

Policija z vodnimi topovi nad huligane

Bruselj shod
1/7
EPA
Belgijska policija je z vodnimi topovi razgnala približno 200 nogometnih huliganov, privržencev skrajne desnice, ki so vdrli na trg Place de la Bourse v središču Bruslja.

Huligani so vzklikali nacionalistične slogane in slogane proti migrantom, policija pa je pridržala najmanj enega nasilneža. Eden od huliganov je povedal, da so "nogometni huligani, ki nimajo nikakršnih povezav s politiko. Tu smo zaradi žrtev, da jim izkažemo spoštovanje," je dejal. 

Na več deset ljudi, ki so se v tišini in s pesmijo prišli poklonit 28 smrtnim žrtvam torkovih terorističnih napadov, so vpili: "Pomagači teroristov". Na policiste so metali pirotehnična sredstva, povzročili pa so tudi nekaj škode na javnih površinah. Med drugim naj bi v policiste vrgli izruvan prometni znak.

Policija je nato huligane pospremila na vlake, s katerimi so zapustili mesto.

Belgijski premier Charles Michel je pozval k zadržanosti. Pozval je k spoštovanju tistih, ki so se prišli poklonit žrtvam in obsodil nasilni vdor na trg.

Organizatorji so želeli s shodom pokazati, da Bruselj in država nasploh zavračata zastraševanje terorizma in da vsi stojijo skupaj.

Komentarjev 10
  • Vesoljec 14:35 28.marec 2016.

    Tako je, besedo je potrebno dati sanjavim praviljično naravnanim aktivistom z Metelkove in iz Mirovnega inštituta! ;-)*

  • Vesoljec 12:37 28.marec 2016.

    Laž, huliganov kot tudi fašistov ni bilo. Je pa Žurnalov urednik še eden izmed novinarskih manipulatorjev.

  • sprehajalec 11:50 28.marec 2016.

    Nacisti so bili levičarji Afgan. Ti že ime samo pove.