Svet
1881 ogledov

Policija zaman išče nogometaše

Iskanje pogrešanih nogometašev. Tajska. Epa
Iskanje mladih nogometašev in trenerja otežuje močan dež.

Na severu Tajske so že od sobote pogrešani mladi nogometaši, stari od 11 do 16 let, ki so se podali v raziskovanje podzemne jame. Z njimi je tudi njihov trener, skupaj jih je pogrešanih 13.

Po sobotnem treningu so se podali v jamo Tham Luang blizu meje z Mjanmarom in Laosom, za njimi se je izgubila vsaka sled.

Vodja reševalne ekipe v jami, ki jo je poplavilo, je povedal, da iskanje pogrešanih močno otežuje močan dež. Vodostaj v jami je ponoči zrasel za 15 centimetrov.

V reševanju sicer sodeluje več sto ljudi, med katerimi so tudi potapljači, je sporočila tamkajšnja policija. Na območje so poslali tudi budistične menihe, da bi molili za srečen razplet dogodka, družine pogrešanih se še vedno nadejajo za to, da jih bodo našli.

Iskanje pogrešanih nogometašev. Tajska. | Avtor: Epa Epa

plaz Švica Izginil del hriba Svet Video: Utrgal se je velikanski kamniti plaz, pogrešajo 14 ljudi iskalna akcija koliko jih najdejo? Slovenija Lani 127 pogrešanih mladoletnikov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.