Svet
40 ogledov

Policijska akcija v Nemčiji, iščejo 22-letnega Sirca

Nemška policija EPA
V Nemčiji poteka obesežna policijska akcija zaradi suma pripravljanja napada z eksplozivom. Iščejo 22-letnega Sirca, tri njegove domnevne pomagače so že prijeli.

Nemška policija je prijela tri moške; povezani naj bi bili s sirskim ubežnikom, ki naj bi pripravljal napad na enega izmed nemških letališč. Pred tem so v preiskavi njegovega stanovanja v Chemnitzu odkrili eksploziv "obsežne moči". Tri priprte moški policija sumi, da so povezani z 22-letnim Sircem Jaberjem Albakrom, ki je med policijsko operacijo pobegnil. V teku je obsežna preiskava, a Sirca še vedno niso našli.

Policija je preiskavo razširila na več nemških mest, med drugim tudi na Berlin. Preiskujejo predvsem železniške postaje in letališča. V iskanju pobeglega Sirca preiskujejo avtomobile in avtobuse.

Nemška policija | Avtor: EPA EPA
Nemška policija | Avtor: EPA EPA

Ljudi pozvali, naj ostanejo doma

Nemška policija je doslej javnosti uradno sporočila, da so akcijo začeli zaradi suma izvedbe pripravljanja napada z eksplozivom. Del Chemnitza so pri tem zaprli, občane pa pozvali, naj ostanejo doma in upoštevajo navodila policistov. Pri tem je saška policija tudi prosila, naj v času akcije občani nikar ne objavljajo fotografij in posnetkov dogajanja. "S tem povzročate nevarnost," so ponovno opozorili na Twitterju.

Okoli 13. ure je v mestu odjeknil tudi zvok eksplozije, za katero je policija potrdila, da so jo sprožili sami. Ozadje akcije še ni znano.

Nemška policija | Avtor: EPA EPA

Po informacijah nemškega Bilda je v stanovanjem, v katerega je vdrla policija, živel emigrant iz Sirije. Fokus Online poroča, da je bil nekaj časa pod nadzorom policije in tajnih služb. Po njihovih podatkih naj bi pripravljal napad na enega izmed nemških letališč.

Komentarjev 8
  • ojla 17:08 09.oktober 2016.

    To je bilo navadnim državljanom jasno, kaj bo prinesel ta val beguncev, le politiki in gospodarstvenikom ne.Ta pokvarjena lena raja ne sliši v Evropo,žal tako je.Tu je šlo pri vzgoji nekaj hudo narobe v njihovem okolju.

  • Žurnalček 01:42 09.oktober 2016.

    Super , kar je Merklca hotela , to je dobila! K bi ji vsaj pod ritjo eksplodiral !

  • sprehajalec 23:12 08.oktober 2016.

    Enega ujeli. Še milijonček jih preostane. Ne moreš verjeti, da si pri polni zavesti to nakoplješ na glavo. Pa pri nas ne bo nič drugače.