Svet
16 ogledov

Policijska drama pri koncu

Mržnjo je uperil zlasti na policiste. Za spremljevalca nekdanjega dekleta, ki ga
1/5
Žurnal24 main
Raol Moat, nevarni britanski morilec, ki je ubil tri ljudi, se je ubil med pregovarjanjem s policijo. V bolnišnici je umrl.

Okoliš, kjer so opazili oboroženega morilca, so hitro obkrožile trume policistov. Oglejte si nekaj fotografij.

Moat je bil na begu teden dni. Kot smo že poročali, je nekdanji redar nočnega kluba le nekaj dni po izpustitvi iz zapora ubil svoje nekdanje dekle in njenega novega spremljevalca, huje pa poškodoval tudi policista v patruljnem avtomobilu. Britanska policija ga je iskala teden dni, kar je močno vznemirjalo ljudi v Veliki Britaniji, saj je sprva grozil le policiji, potem pa svoje grožnje razširil tudi na ostale.

Drama s pogajanjem
Oboroženega 37-letnika so policisti sinoči opazili na obrežju reke v Rothburyju; mesto so v kratkem času preplavili policisti, med njimi tudi pogajalec. Pri pregovarjanju, naj se Moat preda, je policistom pomagal tudi njegov prijatelj. Očividec dogajanja je za BBC povedal, da je Moat med drugim rekel „nisem imel očeta“ in še „nikomur ni mar zame“.

Po šestih urah pregovarjanja s policijo si je po polnoči sodil sam. Ker njegov strel ni bil usoden, so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa je okrog treh ponoči umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.