Svet
78 ogledov

Policist, ki je ubil džihadista, v nevarnosti

Luca Scata Facebook
Italijanska policija je prepričana, da je policist Luca Scata, ki je v predmestju Milana ubil berlinskega krvnika Anisa Amrija in tako postal skoraj nacionalni junak, v veliki nevarnosti.

Policist Luca Scata med obračunom ni vedel, da ima opravka z ekstremistom, ki je kriv za pokol na berlinskem božičnem sejmu; ne glede na to bi utegnil postati tarča radilaknih islamistov, željnih maščevanja, je prepričana italijanska policija.

Kot piše Mail Online, 29-letni policist je že umaknjen na varno. Tudi sicer je italijanska policija v pripravljenosti, če bi po včerajšnjem streljanju v predmestju Milana prišlo do "povračilnih ukrepov" Islamske države.

Kot je znano, Tunizijec Anis Amri je bil včeraj ubit v streljanju v Italiji, do katereag je prišlo, ko je bil osumljenec s strani policistov zaustavljen med redno prometno kontrolo.

Ko sta ga policista povprašala po dokumentih, je brez oklevanja izvlekel orožje. Enega policista je ustrelil in ga ranil v ramo. Policista sta odgovorila s strelnim orožjem in ga ubila. Ranjeni policist po zagotovilih itailjanskih oblasti ni v smrtni nevarnosti.

Po navedbah časnika La Repubblica je Amri pred tem vzkliknil "Alah je velik". V njegovem nahrbtniku so našli tudi vozovnico za vlak, na podlagi katere sklepajo, da je pripotoval iz Francije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • nergač 16:34 25.december 2016.

    Ampak vedno se najde kak bedak. To je najbolj zanesljivo.

  • maresem 14:30 25.december 2016.

    IDIOT SMRDLJIVI

  • maresem 14:30 25.december 2016.

    IDIOT SMRDLJIVI