Svet
26 ogledov

Policist, ki se je znesel nad 14-letnico, dal odpoved

Policija Žurnal24 main
Pred dnevi so v kraju McKinney v ameriški zvezni državi Teksas s telefonom posneli policista, ki se je na zabavi ob bazenu grdo znesel nad 14-letnico. Policist Eric Casebolt je danes dal odpoved. Čeprav ga k temu nismo silili, je bilo njegovo ravnanje vendarle težko pojasnljivo, je dejal šef tamkajšnje policije Greg Conley.

Eden od najstnikov, ki se je udeležil zabave, je dogodek posnel s telefonom. Na njem je jasno vidno, kako policist brez razloga grobo porine dekle na tla, proti ostalim najstnikom pa celo uperi pištolo.

Policisti so zahtevali, da mladina zabavo na občinskem bazenu prekine. 41-letnega policista so po dogodku suspendirali, njegov odvetnik pa je danes sporočil, da se je odločil končati kariero v policiji.  

 

"Takšnega ravnanja ni v naših učbenikih"

Policijski načelnik Conley je dejal, da posnetek prikazuje pristope in ravnanje, ki jih v njihovih navodilih ni, zato Caseboltovega ravnanja ne podpirajo. 

Na prijavo, da je ob bazenu izbruhnil pretep, se je odzvalo 12 policistov. "Enajst jih je ravnalo skladno s policijsko etiko," je še rekel Conley. "Po ogledu posnetka lahko rečem, da se Casebolt obnaša, kot da se samega sebe ne bi mogel nadzirati."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2