Svet
42 ogledov

Policist pozabil psa v razbeljenem avtu

Nemški ovčar je s klicem na 911 priklical pomoč svojemu lastniku, ki je imel epi Žurnal24 main
Dva policijska psa sta poginila, potem ko ju je njun skrbnik pustil v razbeljenem avtomobilu. Policist odgovoren za smrt psov poskušal storiti samomor.

Britanska policija je potrdila, da sta psa poginila. Njun skrbnik ju je pustil v zaklenjenem avtomobilu na letos najtoplejši dan na jugovzhodu Anglije. Živo srebro se je dvignilo do 30 stopinj Celzija.

Iz vozila so ju rešili pripadniki policije, ki so slišali cviljenje psov in nato vdrli v avto. Oba so odpeljali k veterinarju, ki pa jima ni mogel več pomagati. Preiskava dogodka, v katerem sta umrla odrasel pes in mladiček že poteka, poroča Sky News.

Poskušal storiti samomor

Za policistom, ki je bil odgovoren za psa, se je dobro uro in pol po najdbi živali izgubila vsaka sled. Moškega, ki je nepričakovano odšel z delovnega mesta, so kasneje našli in odpeljali v eno izmed londonskih bolnišnic, saj je imel poškodovano roko. Menda naj bi si poskušal prerezati zapestja. Kot navaja Sun, naj bi bil omenjeni policist pred leti že v disciplinskem postopku, ker je na enak način poginil njegov prejšnji pes.

Usodnih lahko že 20 minut

Tiskovna predstavnica organizacije Dogs Trust je ob tem dogodku opozorila, da je za psa lahko usodnih že 20 minut, ko je izpostavljen hudi vročini. Temperatura v nekaterih vozilih namreč lahko naraste tudi čez 40 stopinj Celzija.

To ni bil prvi tovrstni primer v vrstah britanske policije. Pred dvema letoma sta poginila dva nemška ovčarja, ki ju je njun skrbnik pozabil v avtu, ki je stal na soncu. Najvišja kazen za tovrstno ravnanje je šest mesecev zapora in nekaj več kot 22 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.