Svet
12 ogledov

Policist: Sem v "Twitter zaporu"

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nekdanji losangeleški policist, ki je 24 let preiskoval umore med tamkajšnjimi tolpami, trdi, da se je znašel v "Twitter zaporu". Po objavi fotografije žrtve umora na omenjenem omrežju so mu namreč prepovedali objavljati podatke o svojih poklicnih izkušnjah.

Sal LaBarbera je prejšnji teden na Twitterju objavil fotografijo 32-letnega Oscarja Arevala, ki je mrtev obležal na robu ceste, potem ko so ga ustrelili v obračunu med tolpami. "Ugani, kje sem??? Nikoli se ne konča," je ob fotografiji zapisal nekdanji policist, poroča New York Post.

Lokalni blogerski portal LA Taco je njegovo objavo označil kot "hladno" in "brezčutno". "Življenje policista je težko ... začuden sem, kako je lahko tvitnil fotografijo mrtve osebe, ki je ležala na ulici, in ni pokazal niti kančka sočutja," je zapisal bloger Erick Huerta.

LaBarbera, ki ima vzdevek @LAMurderCop, je dejal, da želi s Twitterjem opozoriti na vse večji problem nasilja med tolpami v Los Angelesu. Če bi vedel, da fotografija lahko povzroči tako veliko pozornost, "bi to storil že prej. Stop nasilju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.