Svet
14 ogledov

Policist strelja na temnopoltega moškega, ki beži

policija Žurnal24 main
Posnetki belega policista, ki strelja na temnopoltega moškega, ki beži. Policista so prijeli. V Južni Karolini v Združenih državah Amerike se spet razplamtevajo rasni nemiri.

33-letni policist Michael Slager je med redno kontrolo osemkrat streljal v 50-letnega temnopoltega človeka, ki je pred njim bežal. Dejanje dokazujejo posnetki, ki jih je očividec tragičnega dogodka poslal najprej na uredništvo lokalnega časopisa, nato pa še na New York Times.



Na posnetkih se vidi, da je zatem policist mirno odšel do ustreljenega moškega, mu roke položil na hrbet in nadel lisice. Temnopolti moški je nedolgo zatem poškodbam, do katerih je prišlo v soboto, podlegel. 

Policistu pripor, grozi mu celo smrtna kazen

Po pisanju nekaterih ameriških medijev naj bi se ustreljeni voznik in policist pred streljanjem sporekla; policist je moškega ustavil zaradi tega, ker mu ni gorela oziroma je imel razbito eno izmed zadnjih luči. Policist je voznika stresel s paralizatorjem, zaradi česar je začel bežati, nato pa ga je policist večkrat ustrelil v hrbet.

Kolegom na policijski postaji se je zlagal, da je streljal zato, ker mu je moški odvzel paralizator.

V kolikor ne bi celega dogodka posnel neznanec s svojim mobilnim telefonom, bi policistu z lažjo najverjetneje tudi uspelo prikriti svoj zločin; zahvaljujoč posnetkom pa mu bodo sodili zaradi uboja; grozi mu do 30 let zapora ali celo smrtna kazen.

Komentarjev 1