Svet
13 ogledov

Policist streljal na taksista

V torek zvečer je 200 taksistov v znak protesta blokiralo dostop do letališča v Žurnal24 main
V torek zvečer je 200 taksistov v znak protesta blokiralo dostop do letališča v Bruslju. Jezo je povzročil policist, ki je streljal na voznika taksija.

Incident se je zgodil po tem, ko je policija v rutinski akciji iskala taksiste, ki svoje delo opravljajo brez licence. V trenutku, ko je policist poskušal zaustaviti enega izmed tovrstnih delavcev na črno, je slednji pritisnil na plin, mož v modrem pa je skočil na pokrov motorja. Ko sta tako prevozila okoli dva kilometra, je policist držeč se za rob pokrova uspel izvleči pištolo in ustreliti v vetrobransko steklo. To je taksista prisililo, da je ustavil vozilo, poroča belgijski Le Soir.

V pretepu, ki je sledil, je policist sprožil še enkrat, krogla pa je oplazila taksistovo ramo. Kljub dejstvu, da je bil moški le lažje ranjen in poslan v pripor, so se med taksisti razširile govorice o tem, da je mrtev. Sledila je popolna blokada tamkajšnjega letališča.

Med protestom so letališke oblasti prijele še enega taksista, ki je želel maščevati domnevno smrt kolega. Predmet podrobne preiskave bo tudi policist, ki je po mnenju nadrejenih prehitro pritisnil na sprožilec. Blokada letališča se je po posredovanju sindikalnih predstavnikov končala šele okoli pete ure zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.