Svet
12 ogledov

Policist ustrelil neoboroženega najstnika

ameriška policija Shutterstock
Američani so ogorčeni. V ameriški zvezni državi Missouri, v mestu Ferguson, je policist ustrelil neoboroženega temnopoltega 18-letnika.

Michael Brown je bil včeraj popoldne v družbi prijatelja Dorina Johnsona na poti k svoji babici. Johnson je pozneje povedal, da se je mimo njiju pripeljalo policijsko vozilo in da ju je policist pozval, naj stopita na pločnik. Razložila sta mu, da bosta čez eno minuto prispela na cilj. Po kratki debati, tako pravi neka druga očividka, je policist stopil iz avtomobila in ustrelil.

Mladeniča sta stekla stran, policist pa je spet sprožil svojo pištolo. Johnson pravi, da se je skril za avtomobil, Brown pa naj bi se po drugem strelu ustavil in dvignil roke. Kljub temu, da se je 18-letnik predal, je policist vanj dvakrat streljal.

Policist pa pravi, da ga je eden od mladeničov sunil nazaj v avto in da se je nato začelo prerivanje. Vsaj eden od strelov naj bi se sprožil v vozilu.

Brown je umrl še na kraju dogodka, kjer se je le kratek čas po tragediji zbralo več sto ljudi in protestiralo proti policijskemu nasilju. "Ni miru, ni pravice. Prosim, ne streljajte na nas,“ so skandirali jezni prebivalci Fergusona in policistom preprečili dostop do Browna.

Policija je potrebovala več ur, da je lahko odpeljala truplo, je povedal predstavnik policije in dodal, da so že sprožili preiskavo.

Komentarjev 1
  • maresem 20:11 10.avgust 2014.

    To je pa ameriška demokracija... banda ušiva