Svet
8 ogledov

Policist večkrat ustrelil 18-letnika

Žurnal24 main
V Zagrebu odmeva zgodba o krutem umoru 18-letnika, ki ga je iz neposredne bližine večkrat ustrelil policist, motiv pa naj bi bil incident na ulici. 41-letnemu policistu grozi osem let zapora.

18-letni Ivan Mamić in 41-letni policist Siniša Š. sta se, kot trdi policist, minuli petek srečala prvič v življenju. Motiv za napad naj bi bil incident na ulici, poročajo hrvaški mediji. Po navedbah spletnega časopisa 24sata sta se Ivan in Siniša na ulici dregnila z rameni, ko sta šla eden mimo drugega. Padale so žaljive besede, 18-letnik in policist sta se tudi stepla. Ivan je s prijateljem pobegnil s kraja dogodka.

Policist v avto in za fantom
Policist je sedel v avto in čez približno pol ure našel Ivana, se mu približal in vanj s pištolo iz neposredne bližine večkrat ustrelil. Mladeniča je zadel v prsni koš in trebušno votlino, s kraja pobral tulce nabojev in pobegnil.

"Ustrelili so me, ranjen sem," je s svojega telefona uspel 18-letni Ivan 10 minut pred pol enajsto sporočiti regijskemu centru za obveščanje 112, policisti pa so ga kasneje našli nekaj metrov stran od kraja dogodka, kamor se je odplazil in skril med avtomobile.

Streljal iz službene pištole
41-letnega Sinišo Š. so policisti prijeli v torek na njegovem delovnem mestu. Na zagrebški policiji so potrdili, da je uporabil službeno orožje, sicer pa je bil policist dolga leta zaposlen na zagrebškem notranjem ministrstvu v službi za posebne varnostne operacije.

Policist naj bi med kriminalistično preiskavo umor 18-letnika priznal, še navajajo hrvaški mediji. Čeprav so med preiskavo posumili, da bi bil umor lahko povezan tudi z drogami, so kriminalisti ugotovili, da gre za neutemeljene pomisleke. Marko Mikulić in Krešimir Antolić z zagrebške kriminalistične policije sta dejala, da je bil motiv za umor brezobzirno maščevanje.

Umrl po zahtevni operaciji
Ivan je umrl v zagrebški bolnišnici po zelo zahtevni operaciji. 41-letni policist je medtem po dogodku živel povsem normalno, kot da se ni nič zgodilo, za smrt mladega fanta pa naj bi izvedel iz medijev.

Policista bodo suspendirali, grozi mu najmanj osem let zapora, v ponedeljek pa bo stopil pred sodnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.