Svet
8439 ogledov

Ustavili moškega s tremi otroki v avtu, v prtljažniku je bilo ženino truplo

Profimedia
V prtljažniku je ležala njegova pokojna žena, zavita v rjuho. Sicer sta bila v avtu še dva njegova sinova, stara 11 in 15 let, ter petletna hči.

Floriana O. iz Puchenaua je v Ansfeldnu pri Linzu ustavila policija in od njega zahtevala vozniško in prometno dovoljenje. "Nimam vozniškega dovoljenja, imam pa truplo v prtljažniku," jim je odvrnil 39-letni Avstrijec. 

In res, v prtljažniku je bila njegova pokojna žena zavita v rjuho. Sicer sta bila v avtu še njegova sinova, stara 11 in 15 let, ter petletna hči.

Moški je policistom pojasnil, da mu je žena nekaj ur, preden so ga ustavili, umrla za rakom. Kot je dejal, je želel otroke najprej odpeljati k sorodnikom, nato pa truplo pokojne žene odpeljati na urgenco ali v kakšno bolnišnico.

Moškega, sicer znanega kot zagrizenega proticepilca, ki je koronske ukrepe primerjal s holokavstom, so po incidentu pridržali, piše portal Fenix - Magazin. "S tem človekom se ukvarjamo že leta," je za časnik "Heute"  dejal direktor policije Zgornje Avstrije Andreas Pilsl. Otroke je prevzela socialna služba.

Državna tožilka Ulrike Breitender pa je po obdukciji povedala da "nič ne kaže na nasilno smrt." Po pisanju avstrijskih medijev lahko osumljenemu očetu treh otrok očitajo le motenje miru pokojne osebe.

Osumljenec do nadaljnjega ostaja v preiskovalnem priporu zaradi nevarnosti pobega in morebitne storitve drugega kaznivega dejanja. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Majazmaja 14:48 26.julij 2023.

    Pa kaj je s temi Avstrijci zadnje čase? Prejšnji teden je ena Avstrijka ubila 7-mesečnega in 7-letnega otroka, zdaj pa tole.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 13:19 26.julij 2023.

    "Moškega, sicer znanega kot zagrizenega proticepilca, ki je koronske ukrepe primerjal s holokavstom, so po incidentu pridržali,".... In kakšno vezo ima to s tem da mu je žena umrla za rakom?! Res se je spozabil s pietetnih vidikov, vendar vseeno ...prikaži večno manj kot tosti, ki so na vsak način hoteli cepiti otroke s škodljivim in nedelujočim ter nepotrebnim cepivom...Da ne omenjam vseh norosti pri umrlih, ki so imeli pozitiven test na Sars-Cov2 in so njih svojci zaman prosili, da jih vidijo še zadnjič...

  • kapibara 13:15 26.julij 2023.

    Za kaj pa je treba pri belcu omeniti anti cepljenje.. pri črnuhih/ obšlesanih pa niti inicilake osebnih podatkov ?? Ka ma to cepljenje veze s toto stvarjo ?