Svet
38 ogledov

Policisti aretirali 50 trgovcev z mamili

aretacija mamila dilerji policijska akcija
1/4
Grgo Jelavic/PIXSELL
Hrvaška policija je danes v Dubrovniku, Zagrebu, Splitu in Zadru prijela približno 20 oseb. Hrvaški mediji med drugim poročajo, da so policisti zajeli mamila, denar in orožje.

V regionalni policijski operaciji, ki poteka v več državah jugovzhodne Evrope, so policisti prijeli približno 50 oseb, ki jih sumijo trgovine z mamili. Le v Dubrovniku, Zagrebu, Splitu in Zadru so aretirali okoli 20 oseb.

Tožilstvo BiH je danes sporočilo, da so po usklajeni šestmesečni preiskavi izvedli največjo skupno operacijo v boju proti mednarodnim tihotapcem mamil in pripadnikom organiziranih kriminalnih skupin. V policijski operaciji Sprehajalec, ki je istočasno potekala v BiH, Črni gori, Hrvaški in Srbiji, je sodelovalo več kot sto policistov. Mediji iz regije poročajo tudi o prijetjih v Albaniji in Makedoniji. Omenjajo, da je operacija potekala proti trgovcem z drogo, ki so uporabljali eno od balkanskih smeri tihotapljenja mamil.

Zajeli skoraj 376 kg droge

Prijeli so najmanj 50 oseb ter zajeli dobrih 375 kilogramov marihuane, okoli pol kilograma heroina, denar in več kosov orožja ter razstrelivo.

Minister za notranje zadeve Republike srbske Radoslav Jovičić je danes v Beogradu poudaril, da mednarodna operacija dokazuje, da se policisti iz regije skupaj borijo proti organiziranemu kriminalu. "Ena sama policija v regiji ne more sama narediti nič. Če kriminalci ne poznajo meja, zakaj bi jih mi," je dejal Jovičić, ki se je v srbski prestolnici udeležil ministrske konference.

Hrvaška policija je napovedala, da bodo naknadno sporočili uradne informacije o današnji operaciji.

Komentarjev 2
  • principiumnovum 09:55 13.april 2013.

    Jih bo lblanski gradonaćelnik vzel pod zaščito. Okoli njega se itak sama gamad nabira.

  • varan 17:08 12.april 2013.

    sedaj lahko poslujejo samo še v ljubljanski pokrajini