Svet
3598 ogledov

Policisti naj bi ga mučili in urinirali po njem

Zloraba Profimedias
Kar je doživel, ga je zlomilo, piše v sodbi.

Zvezno upravno sodišče v Švici je ugodilo pritožbi sirskega begunca, ki naj bi ga hrvaški policisti mučili in poškodovali, in zadržalo postopek njegove vrnitve na Hrvaško. Nižje sodišče mora zdaj znova odločati o deportaciji, danes poroča Televizija Slovenija.

Kar je sirski begunec, ki je po balkanski begunski poti prišel do Švice, doživel na Hrvaškem, ga je zlomilo, piše v sodbi. Policisti naj bi ga mučili, poškodovali, urinirali po njem, mu vzeli oblačila in uničili mobilni telefon. Kar 18-krat naj bi ga vrnili na mejo z BiH, tudi omamljenega s solzivcem.

Zato je švicarsko sodišče ustavilo namero pristojnega urada, da begunca, ki je prečkal tudi Slovenijo, na podlagi dublinske uredbe vrne na Hrvaško. Resno je namreč podvomilo, da Hrvaška spoštuje temeljne pravice migrantov, navaja TV Slovenija.

Zagreb je bil že večkrat deležen obtožb nevladnih organizacij in tujih medijev o nasilnem ravnanju hrvaških obmejnih policistov z migranti in prisilnem vračanju migrantov v BiH. Hrvaške oblasti te navedbe zanikajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • sam50 08:22 28.avgust 2019.

    Vsem tem,ki zagovarjajo te nasilne vdore v EU in druge socializirane države,svetujem,da poskusijo enkrat brez dokumentov in nelegalno vstopiti v katero od držav iz katerih so ti ubogi begunci....

  • evelux 07:36 28.avgust 2019.

    Bolj izmišljene zgodbe ne morejo napisat

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 07:35 28.avgust 2019.

    Tega ne kupim ,tile ljudje živijo od laži samo da pridejo v evropo.Nisem prijatelj Hrvatov,ampak da bi scali po njem tako nisko ne bi šli.