Svet
5736 ogledov

Policisti prekinili noro zabavo, ki se je je udeležilo več kot 700 ljudi

Ples zabava plesanje Pixabay
Organizatorji so obtoženi kaznivega dejanja kršenja zdravstvenih predpisov med epidemijo, za kar je predvidena globa ali zapor do treh let.

Srbski policisti imajo v času omejitev zaradi preprečevanja širjenja covida-19 veliko dela. Med drugim so nedavno v nočnem klubu prekinili zabavo, ki se jo je udeležilo več kot 700 ljudi, poroča srbski Telegraf. Organizatorjem zabave zdaj preti do tri leta zapora, ostalih udeležencev pa policisti niso kaznovali. "Če bi legitimirali in kaznovali 700 ljudi, bi to trajalo ure. Naš cilj je bil, da jih čim prej spravimo iz zaprtega prostora in preprečimo morebitno nadaljnje širjenje virusa," je za Telegraf dejal Ivan Divac.

Organizatorji pa so obtoženi kaznivega dejanja kršenja zdravstvenih predpisov med epidemijo, za katero je predvidena globa ali zapor do treh let.

Srbski policisti so morali sinoči po 22. uri posredovati tudi v lokalu na Sremski Kamenici. Čeprav je delovni čas gostinskih obratov dovoljen do 20. ure, je bila kavarna v Kamenici odprta tudi po tem času. Na kraj dogodka je okoli 22.20 prispela policijska patrulja, zabava pa je bila prekinjena. Ni znano, ali so bili lastnik lokala in gostje kaznovani zaradi kršitve ukrepov.

*Fotografija je simbolična.

Covid-19 Covid-19 Svet Imajo skoraj največ cepljenih, a so le korak do ostrejših ukrepov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 21:58 14.februar 2021.

    Zakon je za vse enak, če so drugi morali imeti zaprto in životarijo, kdo so te, da delajo potem. Gledano realno je lepo, da so jih ugotovili. Naj kar plačajo visoko kazen.

  • suineg7878 18:14 14.februar 2021.

    Sedaj te kaznujejo, "zaradi morebitnega širjenja virusa"... :) Dobrodošli v 1984! :)