Svet
5 ogledov

Policisti še vedno gasijo nemire

Nemiri v Grenoblu se nadaljuejo, policija je na preži.
1/6
Žurnal24 main
Izgredniki v Grenoblu še naprej nadaljujejo svoj uničevalni pohod, medtem ko se policija trudi, da bi vnovič vzpostavila red.

 

 

Čeprav so oblasti že včeraj trdile, da se je stanje normaliziralo in da so na ulice vrnili mir, so nemiri v francoskem mestu Grenoble vnovič izbruhnili, piše Daily Telegraph. Policija je danes aretirala štiri ljudi, osumljene, da so včeraj streljali na policiste. Ti so ponoči sicer že aretirali sedem ljudi zaradi nezakonitega nošenja orožja,

Prizorišče je včeraj obiskal tudi francoski notranji minister Brice Hortefeux in obljubil, da bodo hitro vzpostavili mir. "Za nepridiprave ni prihodnosti, ker na koncu oblast vedno zmaga," je dejal.

Nemiri so se začeli v noči na soboto, ko je policija ustrelila 27-letnega moškega zaradi suma ropa igralnice. Mladi izgredniki so v pohodu uničili okoli 60 avtomobilov, nekaj gradbene mehanizacije in dve trgovini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.