Svet
2 ogledov

Policisti ustrelili opico Obamo

Policist pravi: Sedaj bodo morali najti nekoga drugega, da bo spisal prihodnji u Žurnal24 main
Karikatura v New York Postu je naletela na oster odziv predvsem ameriške javnosti. Na njej sta prikazana policista, kako prerešetata šimpanza, ki naj bi upodabljal Baracka Obamo.

Ob tem eden izmed policistov pravi, da bo potrebno sedaj najti novo opico, ki bo spisala naslednji paket ukrepov za pomoč ameriškemu gospodarstvu. Karikatura je verjetno nastala na podlagi nedavnega dogodka v Conneticutu, ko je pobesneli šimpanz napadel neko žensko, zato ga je morala policija ustreliti.

Avtor karikature v časniku je Sean Delonas, v javnosti pa sta se izoblikovala dva tabora. Prvi je zgrožen nad po njihovem mnenju rasističnim spodrsljajem časnika. Opica namreč po njihovem mnenju jasno kaže na priljubljeno rasistično opazko belcev za Afroameričane, policistov komentar pa da jasno nakazuje, kdo se skriva za masko opice. Nekateri gredo še korak dlje in vidijo v karikaturi jasen poziv po atentatu na Obamo.

Drugi spet menijo, da karikatura vendarle nima takšne konotacije, kot jo skušajo prikazati njeni goreči kritiki, temveč le kaže na to, da danes lahko v ZDA še opica spiše protikrizne ukrepe.

Sean Delonas je sicer v preteklosti že poskrbel za razburjenje s karikaturimi enonoge Heather Mills ali karikaturo homoseksualcev, ki jih je primerjal z ljubitelji spolnosti z ovcami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.