Svet
13 ogledov

Policisti v Bangkoku iščejo moškega s posnetkov

Bangkok, teroristični napad EPA
Tajski premier Prajut Čan Oča je danes povedal, da policija osumljene za včerajšnjo eksplozijo v središču Bangkoka še išče. Po zadnjih podatkih je v terorističnem napadu umrlo 22 ljudi, 140 je poškodovanih.

"Pregledali smo posnetke nadzornih kamer, opazili smo nekaj sumljivih oseb, vendar žal posnetki niso povsem jasni. Trudimo se poiskati te osebe," je novinarjem v Bangkoku po včerajšnjem terorističnem napadu povedal tajski premier Prajut Čan Oča.

Ocenil je, da je včerajšnji bombni napad v prestolnici najhujši v zgodovini Tajske. Namignil je, da napadalci utegnejo pripadati protivladni skupini s tajskega severovzhoda. Obrambni minister Pravit Vongsuvong je pri tem še enkrat izpostavil, da so bili tarča napada tujci, in sicer z namenom, da bi teroristi prizadeli najbolj donosno vejo tajskega gospodarstva.

Do eksplozije bombe je prišlo na razpotju poslovnega in turističnega dela mesta, v neposredni bližini nakupovalnega središča in glavnega hinduističnega templja v mestu.

Novinar agencije France Presse, ki je bil na prozorišču napada le nekaj minut po eksploziji, je povedal, da je po vsej ulici videl trupla žrtev in popolno razdejanje. Eksplodirala je bomba, ki so jo napadalci namestili na motor, policija pa je po napadu našla še eno neeksplodirano eksplozivno telo.

Čeprav so sprva poročali o 27 žrtvah napada, se je izkazalo, da je mrtvih 22, še 140 ljudi je poškodovanih. Za zdaj uradno še nihče ni prevzel odgovornosti za napad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.