Svet
13 ogledov

Policistom mora napovedati spolne odnose

Policija v Angliji EPA
Nek Britanec mora policistom razkriti vse podrobnosti ženske, s katero bi želel imeti spolni odnos, tudi njeno ime, naslov in datum rojstva.

Nek Britanec mora pred spolnim odnosom o tem obvestiti policijo, piše The York Press. Moški sicer ni bil pravnomočno obsojen za posilstvo, ga pa obravnavajo kot osebo z večjim tveganjem za kaznivo dejanje.

Moškemu, ki ima 40 let, so sodili za posilstvo. Lani so ga oprostili, s tem se je strinjala tudi domnevna žrtev. Sodniki v Yorku so mu decembra izdali vmesni sklep, ki določa stroga pravila glede njegovega spolnega življenja. Moški mora 24 ur pred spolnim odnosom o tem obvestiti policiste, v nasprotnem primeru mu grozi pet let zaporne kazni. Razkriti mora vse podrobnosti ženske, s katero bi želel imeti spolni odnos, tudi njeno ime, naslov in datum rojstva.

Maja se bodo odločali naprej 

Moški ima omejitve tudi pri uporabi spleta in telefona, policiste pa mora takoj obvestiti ob vsaki spremembi naslova. Sodišče se bo maja odločalo, ali bodo ta začasna pravila postala dolgoročna. To pomeni, da bi moral policiste o svojem spolnem življenju obveščati vsaj dve leti.

Takšna pravila so v Angliji in Walesu uvedli lanskega marca. Določijo jih lahko za vsakega posameznika, za katerega policisti ocenjujejo, da bi lahko storil spolni prekršek.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.