Svet
3 ogledov

Policistu 7.200 evrov kazni

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Na Dunaju je mladi policist na napačno parkiranem avtomobilu, za katerega je menil, da je last policista, pustil obvestilo: "Stane te zaboj piva." Nekaznovanje kolega ga je na koncu drago stalo.

Mladi avstrijski policist bo gotovo obžaloval prijateljsko prijaznost. Sredi Dunaja je namreč naletel na napačno parkiranega BMW-ja. Ko je nameraval napisati kazen, je v njem zagledal policijsko nalepko in se odločil, da lastnika – čeprav ga ni poznal – ne bo kaznoval. Na listek je napisal: "Stane te zaboj piva.

Lastnik avtomobila, ki je obvestilo našel zataknjeno za brisalci, ga je razumel dobesedno in še istega dne na policijsko postajo prinesel zaboj piva. Mladi policist je bil še v službi, vendar ne na postaji. Darilo je tako sprejel njegov nadrejeni; varno ga je spravil, vendar hkrati napisal tudi prijavo o dogodku.

Sodišče ni imelo posluha
Na sodišču je mladi policist povedal, da je želel kolega obvarovati kazni, saj je šlo za majhen prekršek. Pojasnil je, da je obvestilo napisal v šali in da ni zares pričakoval, da mu bo lastnik napačno parkiranega avtomobila prinesel pivo.

Prinesel ga je 39-letnik, ki policista začetnika nikoli prej v življenju ni videl. Povedal je, da je tudi sam obvestilo razumel kot šalo in ji sledil. Policijsko nalepko v avtomobilu pa je imel "kar tako".

Tožilstvo za boj proti korupciji je zoper omenjenega začelo preiskavo zaradi podkupovanja policije, vendar so jo kasneje ustavili. Po odredbi sodišča bo plačal le "šaljivi“ policist. Kot poroča agencija Tanjug, ga bo šala stala 7.200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.