Svet
3446 ogledov

Policistu odsekali roko, ker je hotel uveljaviti karanteno

koronavirus - Indija Profimedia
Izvajanje ukrepov karantene je lahko tudi zelo nevarno.

Indijskemu policistu so odsekali roko z mečem, še šest njegovih kolegov pa je bilo resneje poškodovanih v napadu, ko so poskušali uveljaviti odloke o karanteni na severu Indije v zvezni državi Punjab. Policistu Harjitu Singhu so po skorqaj osemurni operaciji kasneje uspeli prišiti odrezano zapestje.

Incident se je zgodil, ko so policisti na barikadi pred tržnico v Patiali ustavilo vozilo s sedmimi pripadniki bojevniške manjšine Nihang iz vrst Sikhov. Ko je policija skupinico vprašala za veljavno prepustnico, je eden izmed mož izvlekel meč on odsekal roko Singhu, še en policist pa je dobil globoke ureznine na hrbtu.

"Vesel sem, da lahko sporočim, da so zdravniki po sedmih urah in pol uspeli rešiti zapestje policistu Singhu. Zahvaljujem se celotni ekipi doktorjev in podpornega osebja, Singhu pa želim hitro okrevanje," je preko twitterja sporočil glavni minister zvezne države Punjab Amarinder Singh.

"Policija niti ni imela orožja v rokah, sledil pa je napad, nedolžni osebi so odsekali roko. Tega ne bomo tolerirali, sledili bodo strogi ukrepi. Še enkrat ponavljam, še enkrat opozarjam ljudi, še enkrat povem celotnemu Punjabu, da bodo posledice hude, če se ne bo upoštevalo karantene," je še dodal.

koronavirus - Indija | Avtor: Profimedia Profimedia

Po enourni policijski operaciji v lokalnem templju Sikhov (gurdwari) je bila vsa sedmerica napadalcev aretirana, sledila bo podrobnejša preiskava.

V Indiji naj bi karantena veljala do 14. aprila, a je bil Punjab med prvimi zveznimi državami, ki je ukrepe podaljšal do konca meseca. V zvezni državi je bilo do zdaj potrjeno okuženih 151 ljudi, 11 jih je umrlo. V celotni Indiji, kjer so do zdaj v povprečju opravili 137 testov na milijon prebivalcev, je zbolelo 9240 oseb, smrtnih žrtev je uradno 331. 

Komentarjev 4