Svet
8 ogledov

Politik spolno nadlegoval zaposlenega?

Imate službeni telefon vedno pri roki? Žurnal24 main
Predsednik avstralskega parlamenta Peter Slipper odstopil zaradi obtožb, da je spolno nadlegoval zaposlenega v svojem kabinetu, ki mu očita tudi neustrezno uporabo javnih sredstev.

Slipper, ki je bil na potovanju v tujini, se je danes vrnil v Avstralijo, potem ko je njegov nekdanji pomočnik James Ashby proti njemu vložil tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Slipper, ki je poročen in ima otroke, je odločno zavrnil obtožbe svojega nekdanjega pomočnika, ki trdi, da ga je Slipper zaposlil samo zato, da bi z njim začel spolno razmerje.

Pošiljal eksplicitna SMS-sporočila

33-letni Ashby je v petek na avstralskem zveznem sodišču sprožil pravni postopek. Slipperja obtožuje, da mu je pošiljal eksplicitna SMS sporočila in ga še drugače spolno nadlegoval. Trdi tudi, da je Slipper neprimerno uporabil javna sredstva, namenjena za prevoze s taksiji.

Potem ko je opozicija zahtevala njegov odstop, je Slipper danes v sporočilu za javnost zapisal, da so Ashbyjeve trditve neresnične, a dodal, da bo kljub temu, dokler se obtožbe ne razčistijo, odstopil s položaja predsednika parlamenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.