Svet
18 ogledov

Politika krutosti brez meja

Porušeno ravnovesje: na Kitajskem na 100 novorojenih deklic pride 119 dečkov. (F Žurnal24 main
Na dan, ko na Kitajskem žalujejo za žrtvami potresa, vam predstavljamo tudi drugo plat te države. Enako žalostno, a še bolj kruto.

Kitajska politika enega otroka se je uveljavila prek prisilnih ukrepov, vključujoč prisilne splave in sterilizacijo. Velika večina otrok, ki umrejo na tak način, je ženskega spola.

Nelogična "matematika" te politike je ustvarila neravnovesje med spoloma. Gre za močno, gonilno silo te države, ki je takoj za spolnim suženjstvom, pišejo na spletni strani Ženske pravice brez omejitev.

Žensk ne bo nikjer
Žalostno dejstvo je, da je država podpirala prisilne splave, prisilne sterilizacije, zapuščanje komaj rojenih deklic, ki so na cestah umrle ... Do zdaj so izvedli že več deset milijonov splavov, je pred časom poročal BBC. In ta računica bo čez 10 let Kitajsko pripeljala do popolnoma porušenega ravnovesja, saj bo v državi 30 milijonov več moških kot žensk.

Na Kitajskem živi 1.336.410.000 ljudi. Kaj bo bistveno večji odstotek moških pomenil tudi za širjenje bolezni zaradi homoseksualnosti in prostitucije, kriminal v državi in še kaj, se ta imperij očitno ni spraševal.

Nič se ni spremenilo
Jutri bo minilo leto dni, odkar je Hillary Clinton javno obsodila to dogajanje na Kitajskem. "Z ženskami ne bi smeli ravnati na tak način. To ni politično vprašanje. Ženske pravice so človekove pravice," je dejala. Leto pozneje se ne zdi, da se stanje bistveno izboljšuje, čeprav naj bi začeli opuščati to politiko – sprevideli so namreč, da se prebivalstvo stara, že čez nekaj let pa bo razmerje popolnoma porušeno.

A pojavlja se druga težava: zdaj kitajski pari večinoma ne želijo imeti še drugega otroka, ker že eden po njihovem zahteva preveč časa, energije, denarja ...

Politika enega otroka je povzročila več nasilja nad ženskami kot katerakoli druga politika na svetu. Prisilen splav pač ni svobodna izbira, poudarjajo aktivistke za ženske pravice.

In ne gre le za splav. Število samomorov med ženskami, ukradenih ali "izgubljenih" otrok narašča in vse to je posledica politike enega otroka.

Kitajsko v enem letu obišče več kot 50 milijonov turistov. Do leta 2020 naj bi to postala najbolj obiskana turistična država na svetu. Hkrati pa tudi ena najbolj krutih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.