Svet
5653 ogledov

Poljak v sodelovanju z Rusi pripravljal napad na Zelenskega

Volodimir Zelenski Epa
Oblasti so ga že prijele.

Na Poljskem so včeraj aretirali moškega, osumljenega stikov z ruskimi obveščevalnimi službami in pomoči pri pripravi napada na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, sta po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočili poljsko in ukrajinsko tožilstvo.

Poljski državljan, ki ga tožilstvo v Varšavi omenja kot Pawla K., naj bi zbiral informacije in jih posredoval ruskim vojaškim obveščevalnim službam. Osumljen je pomoči ruskim posebnim službam pri načrtovanju atentata na ukrajinskega predsednika, je še sporočilo poljsko tožilstvo.

Po navedbah preiskovalcev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, naj bi moški zbiral informacije o varnostnih ukrepih na letališču Rzeszow. Namig o njem je dalo ukrajinsko državno tožilstvo, ki je poljskim preiskovalcem predložilo obsežne dokaze.

Strogo varovano letališče v Rzeszowu na jugovzhodu Poljske približno 90 kilometrov od poljsko-ukrajinske meje ima pomembno vlogo pri dobavi orožja Ukrajini. Poleg tega po navedbah dpa preko njega prihajajo in odhajajo vsi zahodni politiki, ki potujejo v Kijev, Zelenski in drugi visoki ukrajinski predstavniki pa ga uporabljajo za potovanja na Zahod.

Ker je zračni prostor nad Ukrajino zaradi zračnih napadov zaprt, politiki v Kijev in iz njega potujejo z nočnim vlakom iz poljskega mesta Przemysl, ki je kakih 70 kilometrov oddaljeno od letališča Rzeszow.

Zelenski svet Svet Bo šlo skozi? Še 60 milijard za Ukrajino Zelenski in Olena Grenko priznanje Svet Obžalovanje Zelenskega: "Otroka? Vzgajata ju žena Olena in vojna"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Idioti 12:06 20.april 2024.

    In to je Žurnalovcem novica . Čudno , da jim ni novica 350 mrtvih vojakov v enem dnevu , da jim ni novica 15 mrtvih Francozov v Češnjevki , če jim že Poljaki v istem številu jebejo ! Sam ne ...prikaži več vem kako vas bi imenoval , ampak večjega obžalovanja vrednega uredništva v SLO ni ! Ste vi sploh ljudje al navadne ljudske svinje ?

  • Idioti 11:54 20.april 2024.

    Kaj ko bi ga nehali srati s takšnimi idiotizmi! RUSKA FEDERACIJA in PUTIN osebno so garantirali pred EU in NATOm , da ne bodo izvedli atentat na Ofarbanega Q ca . Zato se je igralec pojavil v skeču obisk frontne ...prikaži veče črte v Časovu jaru. Samo njegovi ne vedo za garancije , pa mislijo da je heroj, ko je prišel na 2km od linije bojev. No stvari se bodo po 17.05 spremenile, kati RF je garantirala, da ne bo ubila Predsednika države Ukraine. Ko to ne bo ve , ga bomo lovili po celem svetu. Hodeči mrlič

  • Idioti 09:37 19.april 2024.

    Del Francozov , ki smo jih likvidirali v Černjavi , so v Slovjansku . Se pravi tam , kjer je v Slovjansku največi promet , tam so Francozi ! Ravnajte to ! Jebač kadavra , slabo se ti piše !