Svet
11 ogledov

Poljake razjezil Hladni Lech

Napis "Žejni ste razburjenja. Hladni Lech" je razburil konservativne politike. ( Žurnal24 main
Poljski politiki so pozvali k bojkotu lokalne pivovarne, saj je ta čez grobnico preminulega predsednika Lecha Kaczynskega postavila jumbo plakat za pivo Hladni Lech.

Konservativna stranka Pravo in pravda (PIS), ki ji predseduje brat dvojček preminulega predsednika, Jaroslaw, je v skupni izjavi napisala, da je neprimerno reklamirati pivo s takim imenom in to na nasprotni strani reke, v neposredni bližini dvorca v Krakovu, kjer je pokopan Lech Kaczynsky.

"To ni le neprimerno. To je pravi škandal,"
je na svojem blogu zapisal Ryszard Czarneckina, predstavnik stranke PIS v evropskem parlamentu. "Hladni Lech je prekoračil mejo moralnega kiča in običajne vulgarnosti," je dodal. Podobne komentarje so pristavili tudi drugi člani stranke, ki sta jo ustanovila prav brata Kaczynski.

Hladni Lech

Kaczynski je s svojo soprogo Marijo in še 94 poljskimi visokimi državnimi predstavniki 10. aprila letos umrl v letalski nesreči blizu mesta Smolensk.  

Proizvajalec piva Lech, Kompania Piwowarska, ki je v lastništvu pivovarne SABMiller, se je opravičil za nesrečno lokacijo reklame. "Plakat z napisom 'Žejni ste razburjenja. Hladni Lech' bomo umaknili," je potrdil tiskovni predstavnik pivovarne.

Pivovarna Hladni Lech sicer pod navedenim sloganom oglašuje že več kot leto dni in originalna ideja po njihovih besedah ni bila provokacija na račun nekdanjega predsednika, vendar pa je napis nedaleč od grobnice za konservativne politike izredno neslana šala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.