Svet
13 ogledov

Poljska: za nesrečo vlakov obtožili kontrolorja

Železniška nesreča na POLJSKEM. EPA
Poljski tožilci so danes sporočili, da načrtujejo vložiti obtožnico zoper železniškega kontrolorja, ki naj bi zaradi napake pri usmerjanju vlakov v soboto zvečer povzročil železniško nesrečo v kraju Szczekociny na jugu Poljske.

Po navedbah tožilca Tomasza Ozimeka je kontrolor storil napako, ko je nastavljal naprave, ki usmerjajo vlake.

Železniškega kontrolorja naj bipoljski tožilci obtožili, "da je nehote povzročil katastrofalno prometno nesrečo". Ozimek je ob tem pojasnil, da je kontrolor vlak, ki je vozil proti Krakovu, usmeril na napačne tire, kar je vodilo v čelno trčenje z vlakom, ki je bil namenjen v Varšavo. Pri tem je umrlo 16 ljudi, več kot 50 jih je bilo ranjenih.

Neimenovanega železniškega uslužbenca, ki je bil po nesreči zaradi šoka v zdravniški oskrbi, v primeru obsodbe čaka osem let zaporne kazni. Pristojne oblasti so zaslišale še enega kontrolorja, proti kateremu pa niso vložile obtožnice.

Na Poljskem se je danes začelo tudi dvodnevno žalovanje za žrtvami železniške nesreče, v kateri sta trčila vlak s sedmimi vagoni, namenjen v Varšavo, in vlak s štirimi vagoni, namenjen v Krakov.

Nesreča se je sicer zgodila na nedavno obnovljenem odseku železnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.