Svet
9 ogledov

Poljski tožilec se je ustrelil pred novinarji

Bronoslaw Komorowski EPA
Poljski vojaški tožilec se je danes ustrelil v svoji pisarni. Ustrelil se je takoj za tem, ko je na novinarski konferenci branil preiskavo uhajanja informacij glede strmoglavljenja letala, v katerem je leta 2010 umrl poljski predsednik Lech Kaczynski.

Polkovnik Mikolaj Przybyl, ki se je ustrelili v svoji pisarni v Poznanu, je izven smrtne nevarnosti.

Pred dejanjem je na novinarski konferenci zanikal navedbe medijev, da so vojaški tožilci pri preiskavi omenjenega uhajanja informacij kršili zakone in prisluškovali novinarjem. Novinarsko konferenco je nato prekinil in novinarje prosil, naj zapustijo njegovo pisarno, da bi lahko "imel premor".

Kmalu zatem, ko je za njimi zaprl vrata, so novinarji slišali strel in nato tožilca našli negibnega na tleh v mlaki krvi, ob njem pa njegovo vojaško pištolo, je za poljsko televizijo TVN24 povedal eden od novinarjev televizije. Z rešilnim vozilom so ga čez nekaj minut odpeljali, zdaj pa je v bolnišnici, od koder so sporočili, da kljub strelu v glavo njegovo življenje ni ogroženo, da je stabilen ter pri zavesti.

Poljski predsednik Bronoslaw Komorowski je izrazil zaskrbljenost zaradi dogodka ter vodjo nacionalne varnosti Stanislawa Kozieja, državnega tožilca Andrzeja Seremeta in obrambnega ministra Tomasza Siemoniaka pozval, naj nadzirajo razvoj dogodkov.

Przybyl, namestnik vodje urada tožilstva v Poznanu, je na novinarski konferenci izrazil tudi nasprotovanje načrtom državnega tožilca Seremeta, da bi vojaške tožilce nadzirale civilne oblasti. Seremet je sicer dejal, da te odločitve še niso sprejeli.

Komentarjev 3
  • reider 20:05 12.januar 2012.

    Saj dobro da jih,še premalo. Da se ljudi zamislijo ,prestrašijo. Kakšna konkretna slikca iz prometne nesreče,pa pomoje to takoj vpliva na raven adrenalina za volanom.Vzami to kot dobronamerno!

  • Oseba_ 11:29 12.januar 2012.

    Zakaj mediji predvajate javno take pretresljive stvari !??!!?

  • trimix 01:48 10.januar 2012.

    precej slab vojak, da se sebe ne uspe zadet pri streljanju z razdalje 0,001m :-P