Svet
57 ogledov

General ni priznal sodelovanja pri poskusu udara

General Akin Öztürk Youtube
Nekdanji poveljnik turških zračnih sil, general Akin Öztürk naj bi bil domnevni vodja prevratnikov, je danes pozno popoldne poročala turška tiskovna agencija Anadolu. Kasneje so vest umaknili oziroma jo spremenili.

"Nisem oseba, ki je načrtovala ali vodila udar. Kdo ga je načrtoval in usmerjal, ne vem," je dejal nekdanji vodja turških letalskih sil, ki je bil tudi član vrhovnega vojaškega sveta. Tako identiteta vodje petkovega spodletelega vojaškega udara ostaja neznana, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupaj s 26 drugimi generali in admirali Öztürka sumijo poskusa prevrata obstoječih oblasti in načrtovanja uboja turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Nekateri turški mediji so pred tem poročali, da je nekdanji vodja turških letalskih sil priznal sodelovanje pri poskusu državnega udara, a so svoje poročanje kasneje preklicali.

Mediji so objavili tudi njegove fotografije s sodišča, na katerih je videti utrujen in okrvavljen, ima pa tudi obvezano uho, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 6
  • izRODEk 21:44 18.julij 2016.

    Si kdo predstavlja, kako bi ravnal NATO in ostali drekači iz EU in ZDA, če bi s svojimi političnimi nasprotniki takole ravnala recimo Rusija? :)Ni ga tako in toliko smrdljivega dreka, da bi ga lahko primerjal s katerimkoli ...prikaži več politikom v EU ali ZDA.

  • blueone 21:16 18.julij 2016.

    Na drugih portalih sem prebral, da menda general Akin Öztürk, pred sodiščem v Ankari ni priznal sodelovanja pri poskusu državnega udara

  • maresem 21:14 18.julij 2016.

    Erdoganče.... gnoj smrdljivi.... ..kozojebač, tudi tebe bodo nekoč nataknili na kol, kar si tudi zaslužiš.