Svet
43 ogledov

Polnjenje telefona zaračunavajo

Polnjenje baterije telefona Žurnal24 main
Lastnica lokala se je odločila, da gostom, ki bi želeli polniti telefon, slednje zaračuna.

Lastnici kavarne na Dunaju je prekipelo, ker so gosti izkoristili obisk lokala za polnjenje svojih mobilnih telefonov, tablic in prenosnikov. "Turisti – vedno samo elektrika, elektrika, elektrika. Oprostite, ampak kdo mi bo za to plačal," se je razburila Galina Pokorny

Odločila se je, da za polnjenje naprav daljše od 15 minut, gostom zaračuna en evro za vsako napravo, ki se polni. "To je kavarna in ne internetna kavarna," je povedala za Reuters. "Čedalje huje postaja. Ljudje pridejo in mislijo, da je vse dostopno in zastonj … Še oči zjutraj ne odprete zastonj."

Pokornyjeva misli, da je prva v Avstriji, ki se je odločila zaračunavati polnjenje telefonov. Spremembo je uvedla že lani, a je širša javnost za to izvedela šele pred kratkim, ko so o tem pisali v časniku Österreich. 

Nekateri se z njeno odločitvijo strinjajo, drugi se pritožujejo, da je cena previsoka. Za primerjavo so navedli izračun, ki ga je opravila ameriška spletna stran ZDNet. Po njihovih podatkih, ki veljajo za ZDA, je letni strošek polnjenja pametnega telefona 0,79 evra.

Pokornyjeva ni edina, ki se pritožuje nad strankami, ki v kavarnah brskajo po spletu. Lastnike moti tudi slabše vzdušje, ki nastane, ko so ljudje zatopljeni v mobilne naprave. V nekaterih kavarnah so zato skrili vtičnice in uvedli omejitve pri uporabi Wi-Fi omrežij. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 12
  • Xerxes 22:01 16.februar 2017.

    Edino prav! Lokal je lokal, doma si pa doma. Nič ni zastonj in samoumevno.

  • mihatirs 20:53 16.februar 2017.

    Obraba kontaktov vtičnice??? Ti pa si retardiran...v 30ih letih uporabe vtičnice non stop, ta deluje tako kot prej...potem takem lahko rečemo tudi obraba kablov...a boš tud to računov...smo že malo nesmiselni a ne...Drgač pa vtičnica pride 1e...če je pa ne ...prikaži več znaš zvezat pa poklič

  • Ferluci 18:03 16.februar 2017.

    V Avstriji ni potrebno za vsako figo izstavljati računa. Veliko je tudi pavšalne obdavčitve.