Svet
24585 ogledov

Polom ruske vojske: Tako velikanska je številka vojakov, ki naj bi umrli

Ukrajina vojna Epa
Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je ruska vojska od invazije na Ukrajino izgubila že 30.150 vojakov. Poleg tega naj bi ukrajinska vojska od začetka invazije uničila več kot 1300 tankov, kar predstavlja 30 odstotkov vseh sodobnih tankov ruske vojske, povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

Zaradi hudih izgub na bojišču je bila po navedbah svetovalca ukrajinskega notranjega ministra ruska vojska prisiljena uporabiti več kot 50 let stare tanke T-62. Ruske sile naj bi poleg tankov izgubile že več kot 3000 oklepnikov, okoli 200 letal in skoraj 200 helikopterjev, je v jutranjem poročilu na Twitterju zapisala ukrajinska vojska.

Po podatkih ruskega obrambnega ministrstva pa so visoke tudi izgube ukrajinske vojske. Rusi naj bi od začetka "posebne vojaške operacije", kot invazijo na Ukrajino označuje Moskva, uničili več kot 3300 ukrajinskih oklepnikov in tankov ter okoli 180 bojnih letal, danes poroča ruska tiskovna agencija TASS. Navedb sicer ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Na frontni črti v Donbasu se medtem nadaljujejo siloviti boji. V regiji Lugansk ruska vojska napada Severodoneck, ki ga je že skoraj obkolila, tarča obstreljevanja pa je bilo tudi mesto Lisičansk. O spopadih in žrtvah poročajo tudi iz sosednje regije Doneck, navaja poljska tiskovna agencija PAP.

 
Komentarjev 31
  • Idioti 11:27 02.junij 2022.

    Kako so prišli do te številke ? Ja računali so posadke v uničenih tankih in vozilih , vendar se ve , da je tehnika v prvem mesecu ostala brez goriva in so jo vojaki zapustili ! To je vse !

  • Idioti 22:27 31.maj 2022.

    UA ne bo nikoli mogla parirati Rusom , kajti polovico svojih efektiv , bo morala in ima stalno na meji z Belorusijo na severu , ostalo pa na vzhodu in jugu . Ko bo konec vojne , bo UA v ...prikaži več v podkvi , tročrtinski stalni obkrožitvi tistega , kar jim bo ostalo ! NATO pa ni tako blesav , da sam rine v obkoljeno področje niti da garantira varnost takšni državi ! In Putin matira in UA in NATO !

  • kapibara1 15:39 30.maj 2022.

    Podatki osebe, po vplivom beli9e v nosu non stop-NISO merodajni, so zavajajaoči. Kazenaksa odgovronost pa odpade, kajti ljud pod vplivom opojnih substanac(elineav nosu) ŽAL ni odgovoren za svoja dejanja.