Svet
4242 ogledov

Polomljenega pohodnika našli po dveh dneh plazenja

nahrbtnik gore hribi
Pri padcu s 6-metrskega slapa si je moški zlomil nogo in zapestje, ostal brez telefona in brez rešitve.

Štiriinpetdsetletni Neil Parker se je podal na tri ure dolgo turo v okolici Brisbana. Med pohodom mu je na območju slapu zdrsnilo. "Zdrsnil sem približno šest metrov v globino, priletel v skalo in nato pristal v potoku na dnu," njegove besede povzema BBC. Ob padcu si je zlomil zapestje in nogo. Da bi bila mera polna, je ostal še brez telefona in s tem možnosti, da bi poklical na pomoč. 

Sprevidel je, da mu ni ostalo drugega, kot da se odplazi do čistine in upa, da ga bo kdo opazil. "Premikal sem se po meter, meter in pol, nato sem se moral ustaviti in odpočiti," je opisal dogajanje. "Nisem mogel verjeti. Od kraja padca pa do čistine je samo tri kilometre, a sem za to razdaljo potreboval dva dneva. Mislil sem, da mi nikoli ne bo uspelo."

S seboj je k sreči imel prvo pomoč. S pomočjo povojev in pohodnih palic je naredil opornico za nogo. V nahrbtniku je imel tudi protibolečinske tablete, vodo, a le malo hrane. Moč mu je vlivala misel na družino.

Na srečo so ga opazili iz helikopterja, ki je letel nad območjem in ga spravili na varno. V bolnišnici v Brisbanu so ga že operirali. Kirurginja Nicola Ward je za avstralske medije dejala, da se pacient dobro počuti, da pa je pred njim še vsaj dva meseca okrevanja. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.